KADIN SWEATSHIRT MODELLERİ

KADIN SWEATSHIRT MODELLERİ

Sweatshirt modelleri, renk ve kalıp alternatifleri, farklı kalınlıkta kumaş özellikleri ile kış mevsiminin ve bahar aylarının en sevilen giysileri arasında yer alır. ‘’defy’s’’de hem kadınlar hem de erkekler için özel olarak tasarlanan modellerin yanı sıra unisex olarak tercih edebileceğiniz alternatifler de bulunmaktadır. Modaya uygun seçeneklerimizle günlük konforunuzu üst seviyeye çıkarabilir, şıklığı ve rahatlığı bir arada yaşayabilirsiniz. 

Kadın Sweatshirt Çeşitleri

·       Bisiklet Yakalar: Bisiklet yakalı modeller, diğer stillerden çok önce popüler hale gelen klasik bir giyim tarzıdır. Günlük yaşamınızda stilinize uygun bir basic sweatshirt ve kot pantolonla harika görünebilirsiniz. Kapüşonun hacimli olmasından hoşlanmıyorsanız bisiklet yakalı bir model size çok daha rahat gelebilir. Soğuk veya yağışlı havalarda ise başınızı sıcak tutmak için kapüşonlu olan modelleri tercih edebilirsiniz. Bisiklet yakalıların genellikle cepleri yoktur. 

·       Crop Sweatshirtler: Kadınlar tarafından tercih edilen kısa sweatshirtler 80'li ve 90'lı yıllarda popülerdi ve büyük bir geri dönüş yaptı. Crop sweatshirtler yüksek belli altlarla kombinlendiğinde harika görünür. Rahatlıkları nedeni ile özellikle spor yaparken sevilerek giyilen eğlenceli, modaya uygun ve daha çok gençlere yönelik gündelik kıyafetlerdir. 

·       Fermuarlı Sweatshirtler: Mevsim geçişlerinde günün farklı saatlerinde değişen hava sıcaklıklarında en büyük kurtarıcınız olan giysilerdir. İnce bir gömlek veya tişört üzerine giyebilir, havanın aniden ısınması durumunda fermuarını açarak serinleyebilirsiniz. Ayrıca, fermuarlı sweatshirtler size her mevsime uygun kombin yapma fırsatı sunar. Soğuk aylarda kalın giysilerinizle, yaza yakın günlerde ise ince bir kolsuz üstle giyebilirsiniz.

·       Kapüşonlu Sweatshirtler: Bu modeller tartışmasız bu listedeki en popüler seçimdir. Herkes kapüşonluları severek giyer. Hem günlük giyim için hem de spor aktiviteleri için mükemmeldir. Kapüşonlular, kese görevi gören kanguru cepleri sayesinde küçük kişisel eşyaları saklayacak bir yer sağlar. Dışarısı soğuk veya rüzgârlı olduğunda, kulakları korumak için kapüşonu takabilir, kordonu ile sıkıca bağlayabilir, elleri korumak için de ceplerini kullanabilirsiniz. 

·       Yarım Fermuarlı Sweatshirtler: Hem erkekler hem de kadınlar tarafından beğenilerek kullanılan bir modeldir. Yarım fermuarlılar genellikle dik yakalı sweatshirt özelliğinde üretilir, bisiklet yakanın sağlayamadığı boyun koruması ve ek sıcaklık avantajı sağlar.

Vücut Tipine Göre Sweatshirt Seçimi

Sweatshirt çeşitleri farklı uzunlukta veya genişlikte olabilir. İdeal olanı seçmek için vücut tipinizi bilmeniz önemlidir. Buna dikkat etmek sorunlu bölgeleri görsel açıdan gizlemeye yardımcı olur. 

·       Armut: Eğimli omuzlar ve hacimli alt bölgeyi ifade eden vücut tipidir. Bu kişilerin geniş kapüşonlu modellerini tercih etmesi daha iyi olabilir. Bunun nedeni; üst kısmı görsel olarak büyütmek ve alt kısma göre uyumlu hale getirmektir. 

·       Elma: Bu vücut tipinde karın bölgesi, omuzlardan ve kalçadan daha geniştir ve burada görsel bir azalma elde etmek gerekir. Koyu renkli olan modelleri, örneğin siyah sweatshirt tercih edebilirsiniz.

·       Dikdörtgen: Omuz, kalça ve bel genişlikleri hemen hemen aynıdır, belirgin bir farklılık yoktur. Üst kısmı renkli baskılı basic modellerle omuzlara görsel olarak hacim katabilir veya geniş kollu bir kapüşonlu giyebilirsiniz.

·       Ters üçgen: Geniş omuzlar ve göğüs, tam tersi dar kalça ve ince bacaklar anlamına gelir. Aradaki farkı arttırmamak için çok büyük kapüşonlular seçmemelisiniz.

Sweatshirt Kadın Çeşitlerinde Renk Kuralları

·       Ana kural kişisel beğeni ve tercihlere göre seçim yapmaktır. Her durum için bir seçenek arıyorsanız, temel renklerdeki modelleri seçebilirsiniz. Sıra dışı bir tarzınız varsa akılda kalıcı renklerden oluşan bir model sizin için daha uygun olabilir.

·       Cildiniz saçınızla keskin bir kontrast oluşturuyorsa (örneğin koyu saçlar ve soluk ten), o zaman soğuk, temiz ve net tonları (beyaz, siyah, koyu mavi, kırmızı gibi) tercih edebilirsiniz. Ancak soluk turuncu, kahverengi ve bej giymeniz önerilmez. 

·       Açık ten, saç, göz ve hatta çil sahipleri yumuşak renklere (bej, şeftali, mercan gibi) yönelebilir. Siyah, beyaz ve kırmızı tonlara yönelmemeniz daha iyi olabilir. 

·       Sarı veya kahverengi saçlarınız ve soğuk tonlarda gözleriniz varsa, renk türünüz soğuk ve yumuşak renkler olmalıdır. Açık mavi, lavanta, lila renkleri harika seçimlerdir. 

·       Kahverengi ten ve kahverengi, sarı veya kızıl saçlı kişiler, çok baskın olmayan, sıcak tonları (zeytin, sıcak gri, bordo gibi) seçebilir, soğuk renklerden uzak durmaları tavsiye edilir.

Paylaş: