KADIN TİŞÖRT MODELLERİ

KADIN TİŞÖRT MODELLERİ

Tişörtler her kombinin tamamlayıcısı olarak kullanılabildikleri gibi tek başına da gözlük, kemer, fular, takı gibi aksesuarlarla çok şık görünmenizi sağlarlar. Her mekanda ve farklı durumlarda giyebilirsiniz. Spor salonuna giderken, randevularınız sırasında, bir etkinliğe katılırken tişört modelleri arasından seçiminizi yapabilirsiniz. Gardırobunuzu şekillendirirken, sade modellerin mi yoksa daha şık görünen seçeneklerin mi size uygun olduğunu bilmeniz önemlidir. Ayrıca hangi kadın tişört modelinin sizi nasıl şekillendirildiğini ve vücudu nasıl vurguladığını bilmek daha kolay ve doğru seçimler yapabilmenizi kolaylaştırır. 

Kadın Tişört Çeşitleri

Gardırobunuzu düzenlerken nereden başlamanız gerektiği konusunda kararsız kaldıysanız, farklılıkları ve stilleri bilmek size yardımcı olabilir. Karşılaşabileceğiniz en yaygın kadın tişört modelleri şu şekilde sıralanabilir:

1.     Yuvarlak Yaka T-Shirt: Günümüzde pek çok kişi tarafından kullanılan bu tarza ait modeller çoğu yüz şekline uyar, bu durum bu kadar popüler olmasının en önemli sebebidir. Bu stil aynı zamanda yuvarlak yakasından dolayı elmacık kemiklerini ve çeneyi de vurgular. Klasik bir parça olduğu için denim jeanlerle veya bir ceketle kombinlenebilir. Aksesuar kullanılarak daha şık bir görünüm elde edilebilir. 

2.     Bisiklet Yaka Basic T-Shirt: Bisiklet yakalı tişörtler genellikle yuvarlak yakalı modellerle karıştırılır, ama aynı değillerdir. Bisiklet yakalı modellerin, yuvarlak yakalılara kıyasla daha yüksek bir yakası vardır ve bu nedenle boynunuza daha yakındır. Basic klasmanındaki bu tişörtler genellikle spor kombinler için tercih edilirler. Daha şık bir görüntü için, birbirine uyumlu fakat kontrast renkli eteklerle veya pantolonlarla kombinleyebilir, aksesuarlarla şıklığınızı destekleyebilirsiniz. 

3.     V Yaka T-Shirt: Adından da anlaşılacağı gibi V şeklinde bir yakaya sahiptir. Daha rahat bir görünüm yaratılmasına yardımcı olan bu stil, sıcak havalarda nefes alabilen bir yapı sergilemesi nedeniyle sıklıkla tercih edilir. Spor etkinlikleri için ideal bir seçim olan V yakaları, farklı bir görünüm için blazer ceketinizle de giyilebilirsiniz çünkü omuzlarınız örtülü olsa da boynunuzu gösterir. V yaka derinliği fazla olan alternatifleri gece şıklığı için de kullanılabilir.

4.     Henley T-Shirt: Bu tür tişörtlerin, yaka boyunca göğüs hizasına kadar uzanan iki veya daha fazla düğmeli bantlı bir yakası vardır ve çeşitli stillerde sunulur. Bazılarında ekoseler, işlemeler veya fırfırlar vardır, bu nedenle onları şekillendirmenin sınırsız yolu vardır. Daha eğlenceli görünmek istiyorsanız dökümlü bir etek ve sandaletlerle eşleştirerek vintage tarzınızı ortaya çıkarabilirsiniz. Ancak bedene oturan kot pantolon ve topuklu ayakkabılarla da son derece şık olabilirsiniz. 

5.     Crop: Günümüzde tartışmasız çoğu kadının kullandığı en popüler tişört türüdür. Modaya uygun olmalarının yanı sıra kolayca taşınabilirler. Bol veya dar kot pantolonlarla eşleştirildiğinde görünümünüzü güzelleştirirler. Dilerseniz bunların üstüne deri ceket, hırka gibi şık üstler de giyebilirsiniz.

6.     Taşlı Yaka T-Shirt: Boynunuzu öne çıkarmak istiyorsanız bu en uygun seçenektir. Bu modeller, köprücük kemiklerinin üzerine uzanan sade, yuvarlak bir yakaya sahiptir. Kesimi nedeniyle taktığınız kolye hemen dikkat çeker. Yuvarlak yakalarla benzer amaca hizmet etse de taşlı yakalar daha muhafazakâr bir görünüm sunar. Çok mütevazı görünmeden görünümünüzü dengelemek istiyorsanız, bu stil kısa eteklerle harika görünür. Ancak tevazu çizgisinde kalmayı tercih ederseniz, daha klasik bir hava için pantolon ve hafif topuklu ayakkabıyla giyebilirsiniz.

7.     Kare Yaka T-Shirt: Adından da anlaşılacağı üzere bu modeller, diğer tişört türlerinden farklı olarak omuzun bir kısmını açığa çıkaran kare bir yakaya sahiptir. Biraz sade giyinip yine de zarif görünmek istiyorsanız, kare yakayı yüksek belli pantolonlarla giyebilirsiniz. Bu arada, daha resmi bir etkinliğe katılıyorsanız dökümlü veya vücuda oturan bir etekle de kombinleyebilirsiniz. 

8.     Kolsuz T-Shirt: Daha çok gündelik kullanıma uygundur ve kolları yoktur. Çoğunlukla spor yaparken, doğa aktivitelerinde veya tatillerde giyilirler çünkü rahat ve konforludurlar. Şort veya en sevdiğiniz kot pantolonla tipik gündüz kıyafetiniz olarak giyebilirsiniz. Aynı zamanda klasik bir pantolon ceket veya etek ceket takımların içine tamamlayıcı olarak kullanabilir ve resmi ortamlarda da rahatlığınızdan ödün vermek zorunda kalmazsınız.

9.     Eteği Kavisli T-Shirt: İlk bakışta kıvrımlı etekli modeller diğer tişört türlerine benzeyebilir, ancak adından da anlaşılacağı gibi bu tür tişörtlerin ön ve/veya arka etekleri yarım daire şeklinde kavislidir. Bu modeller daha uzun bacaklara sahip olduğunuz yanılsamasını yaratırlar. Diğer türlerin aksine, yüksek belli kot pantolonların içine eteklerini sokmanıza gerek yoktur. Bunun yerine bacaklarınızı daha da uzatmak için benzersiz eteğini mini etekle eşleştirmeyi deneyebilirsiniz. Aynı zamanda boyu uzun olan modelleri taytlarla kusursuz bir kombin oluşturur ve basen kısmınızı gizler.

10.  Kapüşonlu T-Shirt: Kapüşonlu modeller günümüzde herkesin olmazsa olmazıdır, özellikle de yağmurlu mevsimlerde. Bu stil için kombinleme önemlidir. Çoğu kişi kapüşonluların yalnızca sokak stili hissi verdiğini söyleyebilir, ancak kapüşonlunuzu bir blazerin veya en sevdiğiniz paltonun altına giyerek şık hale getirebilirsiniz.

11.  Kayık Yaka T-Shirt: Kayık yaka tişörtler verdikleri zarif görünümle tanınır. Bir kadının sahip olabileceği en zamansız parçalardan biridir, ayrıca şıklıklarını vurgulamak için yüksek belli pantolonların içine sokularak ve topuklu ayakkabılarla eşleştirilerek de en iyi şekilde kombinlenirler.

12.  Balıkçı Yaka T-Shirt: Bir moda ifadesi olarak kabul gören balıkçı yakalar, diğer tişört türlerine göre daha resmi bir görünüme sahiptir. Bu nedenle, blazerler ve paltolarla sıklıkla kombinlendiğini görebilmek mümkündür. Gündelik etkinlikler ve arkadaş buluşmaları için harika bir seçim olan balıkçı yaka tişörtler kısa kollu, uzun kollu veya kolsuz olabilir ve her türlü alt kıyafetle eşleştirilebilir.

13.  Uzun T-Shirt:  Kadınların son dönemlerde rahatlıkları için sıklıkla giydiği modeller arasındadır. Elbise görünümündeki uzun tişörtler ve bol jean pantolonlarla sokak stili tarzını yakalayabilir, şortlarla eşleştirerek de giyebilirsiniz. Evde elbise olarak kullanabilir, belinizi saran ve bir moda ikonu gibi görünmenize yardımcı olan bir kemerle şık bir davet kombinine dönüştürebilirsiniz.

14.  Uzun Kollu T-Shirt: Serin havalarda, daha sıcak tuttuğu için uzun kollu modeller en iyi seçimdir. Adından da anlaşılacağı gibi kolları koldan bileklere kadar uzanır, bunun yanı sıra giyimi de rahattır. Bu çeşitler özellikle kot pantolonlarla rahat bir görünüm sağlar. Ancak farklı bir şey arıyorsanız, altına yakalı bir gömlek giyebilir ve daha resmi bir his için uzun kollu gömleğinizin yakalarını dışarı doğru çıkartabilir, kol manşetlerini tişörtünüzün üzerine kıvırabilirsiniz.

15.  Renk Bloklu T-Shirt: Blok renkli tişörtlerin iki veya daha fazla rengi olması, diğer türlerden farklı olarak ona daha canlı ve cesur bir görünüm kazandırır. Blok renkli modellerin, renkleri farklı olduğundan stillendirmek zor görünebilir. Ancak işin püf noktası tişörtten bir renk ile aynı tonda bir alt parça bulmaktır. Bunu yaptığınız sürece kombininiz tutarlı görünür. 

16.  U Yaka T-Shirt: İlk bakışta yuvarlak yakalı bir model gibi görünebilir. Fakat U yakalı tişört, yuvarlak yakalı modelin bir çeşidi olsa da daha açık bir yakaya sahiptir ve göğsün daha derinlerine iner. Kolye takmayı sevenler için harikadır. Eğer dekoltesi çok derin ise, günlük kullanım için göğüs bölgesini kapatacak farklı renkte bir fanilayla birlikte giyebilirsiniz. Diğer bir seçenek ise daha sevimli bir tarz için tulumla birlikte kombinlemek olabilir.

Paylaş: